Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

30 mars 2024 | 23:00

Dagens remake är en klassisk 80-talskomedi om en vild skilsmässa

Det kan låta som ett konstigt val för en remake men den här har några riktigt bra förutsättningar.
Jag hade inte på mitt bingokort för 2024 att "Den vilda jakten på lyckan" skulle få en remake, men med tanke på några av de inblandade så är jag inte det minsta arg för detta.
 
Originalet släpptes 1989 och såg Michael Douglas och Kathleen Turner som makarna Rose, med filmens regissör Danny DeVito som herr Roses advokat. När de båda makarna inte kan komma överens om hur de ska fördela sin egendom i skilsmässan, utbryter krig, och de riskerar ödelägga hela sitt hem i en spiral av galenskap.
 
Remaken har fått det förenklade namnet "The Roses" och ska regisseras Jay Roach ("Austin Powers", "Meet the Parents"), med Benedict Cumberbatch och den ojämförliga Olivia Colman i huvudrollerna.
 
Kanske bäst av allt? Manuset skrivs av Tony McNamara, som på senare år begått smärre stordåd med Yorgos Lanthimos-filmerna "The Favorite" (som Colman vann en Oscar för) och "Poor Things", och även skapade den populära tv-serien "The Great".
 
Colman och McNamara. Det är framför allt de namnen som gör att jag faktiskt känner mig riktigt exalterad inför det här projektet.
 
"Den vilda jakten på lyckan" kan verka vara en konstig svensk titel på en film som hette "The War of the Roses" i original,  men blir mer självklart när man inser att de tre skådespelarna redan hade gjort "Den vilda jakten på stenen" ("Romancing the Stone") och "Den vilda jakten på juvelen" ("Jewel of the Nile") tillsammans. Antar jag.
 
"The Roses" börjar spelas in i sommar, så även om inget premiärdatum är sagt kan vi nog med viss säkerhet anta att det blir under 2025.
 
 
 

Läs också: Försök inte slingra dig undan - se trailern till kinesiska remaken av ”Anaconda”!

 
| 30 mars 2024 23:00 |