RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2019 | 09:15

Dagens remake är... "Den siste actionhjälten"

Den sköna Arnold Schwarzenegger-rullen från 1993 kan få en nyinspelning eller reboot.
Flera klassiska 90-talstitlar står på tur för en remake, bland annat "Den onda cirkeln", "Cliffhanger", "Face/Off" och "Clueless". Nu kan ännu en läggas till på den växande listan.

Enligt ett rykte från We Got This Covered kan "Den siste actionhjälten" komma tillbaka för mer action. Filmen från 1993 följde en filmbesatt pojke som, tack vare en magisk biobiljett, drogs in i en fartfylld actionfilm med sin store idol Jack Slater.

Arnold Schwarzenegger var på toppen av sin karriär och spelade både sig själv och en överdrivet skicklig LA-snut. Zak Penn ("Ready Player One") kom på storyn och Shane Black ("Iron Man 3") skrev manuset, som drev med Hollywoodklyschor och Arnolds hårda image. För regin stod "Die Hard"-regissören John McTiernan.
 
 
Filmen blev en kritiker- och publikflopp på bio men har nått kultstatus sedan dess. Det är inte klart hur planerna för en reboot skulle kunna se ut, men det finns onekligen mycket nytt att leka med och parodisera i filmvärlden. Det är inte svårt att föreställa sig något liknande med Dwayne Johnson i huvudrollen, eller kanske en parodi på superhjältetrenden.
 
Personligen skulle jag gärna även se en uppföljare med Arnold Braunschweiger, och varför inte slänga in "Terminator"-stjärnan Stallone i mixen?

Skulle ni vilja se en ny "Den siste actionhjälten"? Tyck till nedan.
| 16 oktober 2019 09:15 |