Comic-Con 2020

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2020 | 13:30

Första teasern: "His Dark Materials" blir bara märkligare i säsong 2

Dafne Keen berättar för MovieZine om vad vi kan vänta oss av den nya säsongen.
Redan i höst är det dags för nya äventyr för Lyra Belacqua, flickan med den magiska guldkompassen.

I första säsongen av "His Dark Materials" fick tittarna följa med på en spännande resa till nya världar, där unga Lyra (spelad av Dafne Keen) försökte avslöja en stor konspiration - och lära sig vem man kan lita på. Det är redan klart att Philip Pullmans fantasy-trilogi ska filmas så att varje säsong följer händelserna i en bok, och turen har därför kommit till andra boken, "Den skarpa eggen".

En ny trailer (se den längre ner i artikeln) avslöjar bland annat att Will Parry (Amir Wilson) och hans far John Parry (Andrew Scott) får mycket utrymme i den andra säsongen. Inte nog med det, vi har just fått veta att Andrew Scotts daemon får låna röst av "Fleabag"-kollegan Phoebe Waller-Bridge.
 
 
När jag träffade Dafne Keen under inspelningen i Wales förra hösten, berättade hon bland annat om att en stor del av handlingen kommer utspela sig i staden Cittàgazze. Dessutom har Lyra hunnit mogna en hel del sedan sist vi såg henne.
 
Hur annorlunda känns säsong 2? Den första säsongen lade fram idén om alternativa universum, och resan har bara börjat. Er värld expanderar.

- Det känns episkt, och jag får en del coola repliker - ”öh, multipla universum!” Jag får låta smart. Den stora förändringen är att jag var ganska ensam i säsong ett, och nu får jag filma mycket med Will som spelas av Amir Wilson, och vi är väldigt goda vänner. Lyra har äntligen hittat någon som hon kan lita på.

Hur har Lyra förändrats sedan första säsongen?

- Hon har mognat en hel del. Slutet på säsong ett var rätt intensivt! Med Roger som dog… Allt var så konstigt. Säsongen började ju med Lyra som föräldralös, hon har fått veta att hennes farbror egentligen är hennes pappa, och att en psykopatisk kvinna var hennes mor. Hon kunde bara lita på Asrael och Roger, men hon kan inte längre lita på Asrael och Roger har blivit dödad. ”Whoa… Jag kan inte lita på någon.” Tills Will dyker upp.
 
 
Finns det en specifik scen som du ser fram emot att spela?

- Jag vet inte. Det finns så många otroliga scener. Vi ska filma i vackra botaniska trädgårdar. Vi har fantastiska scener i Cittàgazze som är den mest otroliga scenbygge jag sett. Philip och Jack (Thorne) har skrivit så mycket fantastiska scener så jag kan inte välja en.

Vad kan du berätta om storyn i säsong 2?

- Säsong 2 handlar, utan att avslöja för mycket, om... Lyra som lär sig att lita igen.
 
 
Andra säsongen av "His Dark Materials" släpps på HBO Nordic någon gång i höst.
| 24 juli 2020 13:30 |