Film

Skribent

Mats Karlsson

7 juli 2011 | 18:01

Craig pratar "Dragon Tattoo"

Enligt Daniel Craig som spelar huvudrollen i "The Girl With the Dragon Tattoo" kommer vi att bli överraskade när vi får se filmen i december.

Det var många som höjde på ögonbrynen när det blev officiellt att David Fincher skulle göra den engelskspråkiga versionen av "Män som hatar kvinnor", men något var det som tilltalade den kräsne Fincher att göra om den svenska filmen.

Enligt Daniel Craig som spelar Mikael Blomkvist i Finchers version har vi ingen aning om vad vi egentligen har att vänta oss. I en intervju med Esquire (via CinemaBlend) avslöjar han lite mer vad Finchers ambitioner är med filmen. Det är inga detaljerade spoilers i hans uttalande, men vill du gå till biografen helt ovetandes bör du sluta läsa nu.

- Det är ett vuxendrama, så vuxet som man kan göra det.

Craig fick chansen att sätta sig ner med Fincher och kolla på en del av det inspelade materialet och det han fick se fick honom att hålla för munnen och gjorde honom häpen och förbluffad.

- Jag växte upp, precis som vi alla fan gjorde, med filmer som "Gudfadern", filmer som var gjorda för vuxna. Detta är en 100 miljoner dollar-film som är R-rated (under 17 krävs målsmans sällskap). Ingen gör sådana längre. Och Fincher, han håller inte igen någonstans. De har gett honom fria tyglar.

"The Girl With the Dragon Tattoo" får världspremiär 21 december.

| 7 juli 2011 18:01 |