Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 november 2013 | 11:01

"Cirkeln" filmas i april

Fantasyromanen av Mats Strandberg och Sara Berggren Elfgren snart redo för bioduken.

Cirkeln är sluten. Den svenska fantasytrilogin som tar plats i lilla staden Engelsfors fick i veckan sin final när boken "Nyckeln" kom ut. Nu väntar fansen med spänning på filmversionen av "Cirkeln", skriven av författaren Sara Berggren Elfgren tillsammans med regissören Levan Akin.

- Vi börjar spela in i april, med premiär 2015, berättade hon i morse i Nyhetsmorgon.

Men det blir inga fler böcker, säger Mats Strandberg och Sara Berggren Elfgren:

- Vi sa det från första början, att om det går jättebra så måste vi lova varandra att inte skriva fler än tre böcker. Vi båda hatar när man försöker mjölka ur ett koncept för mycket. Man känner att författaren gör det på rutin och hatar läsarna lite för att de går på det.

Filmatiseringen av "Cirkeln" har gått igenom en del problem. Vintern 2012 lades den på is när författarna inte kunde känna förtroende för filmbolaget Filmlance. Räddningen kom från Benny Andersson som med sonen Ludvig startade produktionsbolaget RMV Film, och våren 2013 var "Cirkeln" på banan igen.

När MovieZine träffade regissören Levan Akin redan för två år sedan berättade han om sina planer för "Cirkeln":

- Jag vill göra en film som står på egna ben. Jag tycker att "Harry Potter och Fången från Azkaban" är ett bra exempel på en grym film. Den är så otroligt bra! Den fick mig att vilja börja läsa de andra böckerna, och den står sig verkligen på egna ben. Men det är klart också läskigt, tycker jag, när något har nått en så stor fanbase och folk har förväntningar. 

Ser ni fram emot filmen "Cirkeln"? Kommentera nedan.

| 18 november 2013 11:01 |