Film

Skribent

Mats Karlsson

4 augusti 2012 | 22:01

Christian Bale kan hoppa på ny western

"Little Children"-regissören Todd Fields filmatisering av Boston Terans roman "The Creed of Violence".

Christian Bale har visserligen lagt Batmans mantel på hyllan, men behöver knappast känna sig sysslolös. Bale har nyligen avslutat inspelningarna av Scott Coopers "Out of the Furnace". Dessutom håller han för närvarande på med inspelningarna av Terrence Malicks två projekt, "Knight of Cups" och filmen som tidigare gick under namnet "Terrence Malick's Lawless", men som nu är namnlös.

Men det ser ut som att Bale får lägga till ytterligare ett projekt på sin lista och det är Todd Fields ("Little Children") actiondrama "The Creed of Violence".

Filmen är baserad på Boston Terans roman med samma namn och storyn utspelas i Mexiko 1910 och kretsar kring brottslingen Rawbone. När Rawbone försöker leverera en lastbil, fullastad med vapen blir han stoppad av ung FBI-agent som erbjuder Rawbone straffrihet mot att han börjar jobba för honom.

Bale är tänkt att spela rollen som Rawbone, samma roll man erbjöd Leonardo DiCaprio för ett drygt år sedan, men nu har man gått vidare till Bale som än så länge inte har accepterat erbjudandet av ekonomiska skäl. Man har enligt Variety erbjudit Bale 5 miljoner dollar för rollen, men Bales agent har begärt 10 miljoner. Men än är inte loppet kört, inspelningarna kommer inte dra igång förrän i början av nästa år och förhoppningarna är goda för att man ska komma överens innan dess.

| 4 augusti 2012 22:01 |