Film

Skribent

Alexander Svensson

20 november 2023 | 20:00

Chris Pine hoppas och tror på uppföljare till "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves"

Sista tärningen är inte kastad, om man ska tro Chris Pine.
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” fick fina omdömen när den släpptes på biograferna i våras, men lyckades ändå inte locka till sig särskilt imponerande publiksiffror. Totalt spelade filmen in 208 miljoner dollar på en budget på uppskattningsvis 150 miljoner dollar, vilket, om man räknar in marknadsföringskostnader, innebär att filmen lär ha blivit en förlustaffär för Paramount. En uppföljare skulle därmed behöva ha en mindre budget.
 
En som inte låter sig slås ner av det ekonomiska är dock huvudrollsinnehavaren Chris Pine, som spelade barden Edgin Darvis i filmen. I en ny intervju med TotalFilm ger han sin syn på möjligheterna att få till en uppföljare:
 
- Jag har hört rykten om det. Men jag vet ingenting ännu. Jag känner mig rätt säker på att det kan bli av.
 
När TotalFilm frågar om huruvida Pine skulle vara intresserad av att återvända för en uppföljare ger han ett snabbt och simpelt svar:
 
- Absolut.
 
Vem vill inte se fler ugglebjörnar?
 
Helt hopplöst är det nog inte att få till en uppföljare på “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”. “Dungeons & Dragons”-världen genererar trots allt intresse, och har i år varit högaktuell i form av succéspelet “Baldur’s Gate 3”, som precis som "Honor Among Thieves" utspelar sig i fantasyvärlden Forgotten Realms (trivia: staden Baldur's Gate nämns tillochmed i en replik i filmen, som ett litet påskägg till fansen).
 
Så intresse för rollspelsbaserade fantasyäventyr finns det allt. Förhoppningsvis kan en eventuell uppföljare till “Honor Among Thieves” kapitalisera på det, och samtidigt behålla den charm och lekfullhet som gav originalet sitt fina mottagande bland kritiker. 
 
För alla som missade den på biograferna så finns “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” att streama hos SkyShowtime.
 
Vill du se en uppföljare till “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”?
| 20 november 2023 20:00 |