Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

27 juli 2023 | 12:00

"Dungeons & Dragons" kan få uppföljare, men på ett villkor

Paramounts VD Brian Robbins uttalar sig om framtiden efter "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves".
Efter att “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” lyckades kamma hem magra 208 miljoner dollar världen över efter sin premiär i mars försvann alla hopp kring en uppföljare.
 
Filmen slog aldrig igenom som önskat och under en fullspäckad vår trillade den snabbt ur biotoppen. Publik och kritiker var dock eniga om att “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” lyckades få till den klassiska känslan av ett härligt äventyr med rappa repliker och lättsam ton.
 
I en intervju med Variety avslöjar Paramounts VD Brian Robbins att en uppföljare inte är utesluten. Däremot finns det krav på hur mycket uppföljaren får kosta. Den saftiga prislappen på 150 miljoner dollar från första filmen är ett minne blott. Han säger:
 
- Vi måste komma på ett sätt att göra uppföljaren för mindre pengar.
 
Vad man ska skära ner på är en annan fråga men ett alternativ kan vara att dra ner på de kostsamma, actionspäckade och CGI-tunga scenerna i utbyte mot fler roliga och rappa scener karaktärer emellan. Det är trots allt dessa scener som charmade publiken och lyckades göra “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” till en av årets största överraskningar.
 
Vi får inte glömma att detta är den första lyckade adaptionen av det populära rollspelet; det släpptes en filmatisering år 2000 som floppade ekonomiskt och kritikermässigt - det stoppade dock inte två uppföljare från att släppas efteråt.
 
Vill du se en uppföljare till “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”?
| 27 juli 2023 12:00 |