Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 oktober 2016 | 12:00

Bryan Fuller överger skeppet som showrunner på kommande "Star Trek: Discovery"-serien

Mannen som skulle försäkra att den nya serien känns "Star Trek" nog, kommer nu att vara mindre involverad på grund av andra projekt.
För alla Trekkies som verkligen ser fram emot den kommande "Star Trek: Discovery"-serien kommer tv-bolaget CBS med tråkiga nyheter idag. Bryan Fuller, som skrev "Voyager" och "Deep Space Nine", kommer inte längre att vara lika inblandad i serien på grund av överbelastning. Vem ska nu säkra kvalitén åt fansen?

Enligt Variety ska det dagliga arbetet med "Discovery" tas över av de övriga producenterna Aaron Harberts och Gretchen Berg, men Fuller kommer att fortsätta "vara aktivt inblandad" när han kan. Just nu har han fullt upp med att filma och redigera "American Gods" samt påbörja förproduktionen av en reboot på "Amazing Stories".

Fuller förblir exekutiv producent fortfarande och har redan bidragit med att skriva de två första avsnitten och den övergripande handlingen i den nya serien. Han kommer att fortsätta att ge sin input på resten av avsnitten.



Utöver det har Oscarbelönade Akiva Goldsman hoppat på projektet som producent. Han har tidigare arbetat ihop med "Discoverys" producent Alex Kurtzman på "Fringe" och är god vän med Fuller. Han är manusförfattaren bakom filmer såsom "Da Vinci-koden", Joel Schumachers "Batman"-filmer, "I Am Legend" och "A Beautiful Mind".

"Star Trek: Discovery" börjar spela in i Toronto om en månad. Alla roller är tillsatta förutom huvudrollen, som Bryan Fuller beskriver som en "kvinnlig kapten". Andra roller beskrivs som "en öppet homosexuell manlig huvudroll, en kvinnlig och en manlig admiral, en manlig Klingon-kapten, en manlig rådgivare och en brittisk manlig doktor".

- Bryan Fuller är ett kreativt geni och ett väldigt hängivet "Star Trek"-fan och har hjälpt oss att staka ut en riktigt spännande handling för serien, konstaterade CBS i ett meddelande till The Hollywood Reporter.

- Vi vill alla se hans vision komma ill liv och ser fram emot premiären av "Star Trek: Discovery" i maj 2017.

Påverkar det dina förväntningar på "Star Trek: Discovery" att Bryan Fuller inte är lika inblandad från och med nu?
| 27 oktober 2016 12:00 |