Film

Skribent

Mats Karlsson

14 juli 2009 | 11:34

"Brüno" klipps ner i Storbritanien

I ett försök att locka fler besökare till biograferna i Storbritannien har filmbolaget bakom Sacha Baron Cohens "Brüno" nu släppt en nedklippt, mer barnvänlig version av filmen för att även de i åldrarna 15-18 ska tillåtas se den, skriver TT.

Den oklippta versionen av den vågade komedin har fått 18-årsgräns på de brittiska öarna. Den nya versionen är knappt två minuter kortare, och det som hamnat under saxen ska vara en scen av sexuell natur mellan Brüno och hans assistent (spelad av svenske Gustaf Hammarsten), en scen där Brüno mimar oralsex och en scen filmad inne på en swingersklubb, skriver Reuters.

- På grund av den stora efterfrågan hos fansen som brinner för att se filmen, är vi nu glada att kunna erbjuda en 15-årsversion. Med båda versionerna kommer många fler fans få möjligheten att se filmen i Storbritanien, säger David Kosse på Universal Pictures.

De första dagarnas publiksiffror pekar på att "Brüno" kan få svårt att nå samma höjder som Baron Cohens "Borat" gjorde 2006. Den nya filmen gick visserligen in som etta på den amerikanska biotoppen, men lyckades bara precis övertrumfa föregångaren i intäkter under premiärhelgen trots att den visades på tre gånger så många biografdukar.

I Sverige har "Brüno" har 11-årsgräns, och filmen landade som som tvåa på biotoppen.

| 14 juli 2009 11:34 |