Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 januari 2017 | 07:30

Bröderna Coen gör sin första tv-serie "The Ballad of Buster Scruggs"

Och de håller sig till vad de gör bäst: västern.
Att tv-serier växer i både kvalitet och status är ett fenomen som det har snackats om i flera år och att Coen-bröderna nu tar sig an sin första serie någonsin är bara ytterligare ett tecken på det.

Joel och Ethan Coen är några av vår samtids största regissörer och är knappast främmande inför västern-genren: "No Country for Old Men" är ett bra exempel på det. Därför är det minst sagt spännande att höra att de nu jobbar på att skriva en västern-serie kallad "The Ballad of Buster Scruggs". Det finns inga ytterligare detaljer om handlingen, men det är nog ändå för att få ha höga förväntningar på serien - speciellt om de ska regissera den själva.

Dessutom jobbar de med ett väldigt lovande produktionsbolag. Vad filmer som "Her", "Zero Dark Thirty", "Springbreakers" och "The Master" har gemensamt är att de skapats av Annapurna Pictures och det är deras nystartade tv-falang som tar hand om Coens nya västern-serie.

Ännu vet vi inte var serien kommer att bli tillgänglig. Amazon har hittills lockat till sig andra stora berättare, men Netflix har fler tittare. Samtidigt har HBO ett rykte om sig att satsa hårt på kvalitet och prestige.

"The Ballad of Buster Scruggs" markerar Coen-brödernas första tv-projekt, även om serien "Fargo" baserades på deras film med samma namn. De hade själva ingenting att göra med tv-serien.

Vilken är Coen-brödernas bästa film enligt dig? 
| 11 januari 2017 07:30 |