Film

Skribent

Mats Karlsson

16 september 2009 | 11:42

Borgmästare förvandlar London till "En julsaga"

Londons borgmästare Boris Johnson har tillkännagivit att London kommer att sparka igång ett stort julfirande inspirerat av Charles Dickens klassiker "En Julsaga" tisdagen den 3 november 2009. För första gången kommer de världsberömda julljusen över centrala London inte bara tändas samtidigt, men kommer också att ha samma tema – Disneys "En Julsaga".

Firandet döpt till 'London's Christmas Carol' sträcker sig från 3 november till 5 januari, och kommer att vara Londons största julfirande någonsin med en serie av evenemang, konserter och världsrekordstora julkörer. Filmen "En Julsaga" kommer också att ha världspremiär på tre biografer på Leicester Square i London (i 3D) i samband med firandet, och stjärnor som Jim Carrey, Colin Firth och regissören Robert Zemeckis kommer att vara där för att möta folk och press från världen över.

- Vi vill ge liv åt den magi som Dickens skapade i sin älskvärda klassiker. Med Disneys fantastiska julljus och alla evenemang, kommer detta bli det största julfirande som London har skådat. Världspremiären av Disneys "En Julsaga" kommer också att inleda allt i magnifik stil. Med staden som sin stjärna, fantastiska skådespelare och självklart Charles Dickens ord, hur kan det bli någonting annat?, säger Londons borgmästare Boris Johnson.

| 16 september 2009 11:42 |