Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juni 2019 | 14:00

Blumhouse gör film om "Magic 8 Ball"

Läskigare än en Ouija-bräda?
Skräckproducenterna Blumhouse och leksakstillverkaren Mattel har hittat ett gemensamt projekt. Den populära Magic 8 Ball ska bli film, och de låter taggade på projektet:

- Sedan 1950-talet har Magic 8 Ball väckt fantasi, spänning och mystik bland generationer. Den ikoniska leksaken har många fans och stor potential för berättelser, säger Robbie Brenner från Mattel Films.

- Som fans av Mattel och deras ikoniska varumärken ser vi fram emot att bringa liv i Magic 8 Ball, en av deras mest hyllade leksaker, kommenterar Jason Blum.

Det är inte klart om filmen siktar på en barnvänlig ton, eller något läskigare som ju är Blumhouses signum. "Magic 8 Ball" kommer regisseras av Jeff Wadlow, senast aktuell med rysaren "Truth or Dare".
 
Magic 8 Ball utvecklades av Mattel på 50-talet, och är en "magisk" spåkula som kan svara på alla möjliga frågor med ett antal olika svar, som "Yes, it is certain" eller "Don't count on it". Jag kan inte tänka mig att något barn som växt upp med internet, smartphones eller spelkonsoler skulle finna en analog spåkula det minsta intressant, men jag kan också ha fel...
 
Låter det lockande eller bara otroligt korkat? Vad tycker ni?
| 4 juni 2019 14:00 |