Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 augusti 2013 | 10:01

Blomkamp filmar nytt efter "Elysium"

Neill Blomkamp har åter Sharlto Copley i huvudrollen i science fiction-filmen "Chappie", som spelas in i höst.

Sony Pictures backar upp Neill Blomkamp än en gång för att filma hans kommande manus. "Elysium"-aktuelle regissören har skrivit historien om en robot med artificiell intelligens, som blir stulen av två lokala gangsters för att användas i skumma syften.

Copley kommer inte att spela roboten, som det tidigare var trott, utan bara låna ut sin röst till en troligen CGI-animerad karaktär. Enligt tidigare rapporter ska det vara en sci-fi mixad med komedi.

- Vi är stora fans av Neill Blomkamp - en visionär och en viktig filmskapare. Han har en originell röst och vi väntar oss att "Chappie" går hem hos publiken världen över på samma sätt som "District 9" och "Elysium" har gjort, säger Doug Belgrad från Columbia Pictures.

Helgens biopremiär av "Elysium" var inte så stark som väntat. Filmen drog in 30 miljoner dollar i USA, men experterna hade väntat sig mer av en sommar-sci-fi med Matt Damon i huvudrollen. Recensionerna var också betydligt mer ljumna än vad debutfilmen "District 9" fick för några år sedan.

"Chappie" kommer att spelas in i höst och får biopremiär under 2014.

| 14 augusti 2013 10:01 |