Spel

Skribent

Vanja Tomin

26 januari 2022 | 17:25

Blizzards stora nyhet: Överlevnadsspel som utspelar sig i ett nytt universum

Många anghängare av World of Warcraft trodde den nya nyheten skulle gälla kommande spelpatch, men det visade sig vara något helt annat!
Blizzard Entertainment, skapare av "StarCraft", "World of Warcraft", "Diablo" och "Overwatch", gör ett helt nytt överlevnadsspel för PC och konsol, meddelade utvecklaren under tisdagen. Det namnlösa överlevnadsspelet kommer att utspelas i ett helt nytt universum, som inte är relaterat till Blizzards befintliga fantasy- och science fictionvärld.
 

Fortfarande under utveckling

 
"En plats full av hjältar vi ännu inte har träffat, berättelser som ännu inte har berättats och äventyr som ännu inte har upplevts". Så beskriver Blizzard sjävla sitt nya spel, men, titel, plattformar och släppdatum specificerades inte, dock låter projektet väl under utveckling. Kort efter att nyheten publicerats sa Blizzard Entertainments chef Mike Ybarra på Twitter: "Jag har spenderat många timmar av det här projektet med teamet och jag är otroligt exalterad över vår vision och den helt nya värld det presenterar för spelare att fördjupa sig i tillsammans" skriver sajten Polygon.
 
D1afbc97cbdf015d1072b2777851f117 26406
 
Nyheten kombinerades av två bilder. Den ena ser ut att vara en yxsvingande jägare iklädd en djurskalleformad hjälm och lätt rustning hukande i en skog. Jägaren verkar spåra en serie färgglada fotspår, och ett fönster eller en spegel mittemot henne verkar visa en portal till en annan värld. Det andra konstverket visar något av det omvända: ett par tonåringar i en modern stadsmiljö som snubblar över en fantasivärld  med ett slott i fjärran.
 
D1afbc97cbdf015d1072b2777851f117 26408
 

Många projekt på gång

 
Det nya spelet kommer vara Blizzards första överlevnadsspel och exklusiva släpp sedan "Overwatch" kom 2016. Blizzards nyhet om ett helt nytt spel kommer kort efter att Microsoft tillkännagav planer på att förvärva moderbolaget Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar. Utvecklaren har en rad tidigare projekt på gång, inklusive "Diablo 4", "Diablo Immortal" och "Overwatch 2", men bara ett av dem - Diablos mobila spinoff - förväntas i år. Blizzard satsar stort på sitt nya spel och har annonserat flertalet lediga anställningar för att utöka sin personalstyrka.
 

Fortsatt dålig arbetsmiljö

 
Företaget har fortfarande problem då Activision Blizzard står inför flera stämningar och federala utredningar över omfattande anklagelser om att företaget upprätthöll en kränkande arbetsmiljö som var fientlig mot kvinnor och minoriteter. Dessa anklagelser, och Activision Blizzards hantering av anklagelserna, har lett till att flera företagssponsorer och licensieringspartners tagit avstånd från Activision Blizzard och många spelutvecklare har lämnat företaget. Läs mer om de arbetsmiljöproblem som Blizzard står inför.
 
Kommer du prova Blizzards nya spel när det släpps? 
| 26 januari 2022 17:25 |