Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

26 juli 2017 | 22:30

"Black Lightning" tänker ta sig an de riktiga skurkarna i vår värld

"Etthundratjugofem skjutningar i Chicago på nationaldagen - där snackar vi skurkar. Vi har inte sett superhjältar i det amerikanska ghettot innan".
Det faktum att superhjälteserien "Black Lightning" kommer att handla om en svart familj är tydligen det minst originella med serien. Den här snubben kommer inte att bekämpa bovar med superkrafter, utan vanliga brottslingar i Amerikas ghetton. Det här blir äkta.
 
Seriens showrunner, Salim Akil, uttrycker sig så här i en intervju med TV Line:
 
- Etthundratjugofem skjutningar i Chicago under nationaldagen - där snackar vi skurkar. Någon måste tala om detta och vi har inte sett superhjältar i det amerikanska ghettot innan. 
 
"Black Lightning" följer inte bara huvudkaraktären, utan var och en av hans döttrar och fru också. Där ingår Anissa (Nafessa Williams), som upptäcker sina superkrafter som Thunder samtidigt som hon också är lesbisk. Vi har Jennifer (China Anne McClain), som också utvecklar sina krafter, som samtidigt har alla problem som en vanlig 16-åring har.
 
- Vi är som superhjältevärldens Obama-familj, vilket är det vi har utgått ifrån, sammanfattar matriarken Lynn (Christine Adams) familjen.
 
Det är ännu oklart exakt när serien släpps, men det lär ske någon gång i höst. 
| 26 juli 2017 22:30 |