Serie

Skribent

MovieZine

10 september 2020 | 14:30

Trailerpremiär: ”Björnstad” får premiär i oktober på HBO Nordic

Peter Grönlund regisserar dramaserien efter Fredrik Backmans roman.
Nu är det klart att den svenska dramaserien "Björnstad" får premiär på HBO Nordic den 18 oktober. Serien i fem avsnitt bygger på succéromanen skriven av Fredrik Backman ("En man som heter Ove") och regisseras av Guldbaggebelönade Peter Grönlund ("Goliat", "Tjuvheder").

Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. Den lokala hjälten och hockeystjärnan Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Hela bygdens drömmar om en ljusare framtid landar tungt på dessa unga pojkarnas axlar. När lagets stjärnspelare blir anklagad för en fruktansvärd handling försätts hela staden i kaos.

"Björnstad" handlar om hoppet som för ett litet samhälle samman, de hemligheter som sliter det itu, det mod som krävs för att gå emot gruppen och konsekvenserna av hur vi uppfostrar våra barn. I ledande roller ser vi Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Ingrid och Oliver Dufåker. Kolla in den nya trailern:
 
 
De två första avsnitten blir tillgängliga på premiärdagen den 18 oktober, följt av ett nytt avsnitt följande tre söndagar.
| 10 september 2020 14:30 |