Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 april 2018 | 12:00

Bilden döljer mer än 170 Stephen King-referenser. Hur många hittar du?

Jag gav upp efter tio stycken...
King-fans, är ni redo för en utmaning? Bilden nedan döljer över 170 referenser till Stephen Kings filmer och böcker. Här finns karaktärer och varelser som skrämt oss i flera årtionden. Hur många känner du igen?

Med flera nya filmer och tv-serier ute är Stephen King hetare än på länge. Skräckmästaren har säkert fångat en del nya fans tack vare framgångsrika "Det", medan andra har följt hans gedigna karriär sedan 1970-talet. Med över 50 romaner och 200 noveller finns det en hel del att bita i, minst sagt.

Hyllningsbilden nedan är skapad av Jordan Monsell och heter passande nog "King Country" - dyk in!
 
 
Utan större svårigheter hittar man bilen Christine, hunden Cujo som fått Jack Torrances yxa i sig, och clownen Pennywise som försöker lura ner stackars Georgie. Andra detaljer som filmälskare borde känna igen är hinken som dränkte Carrie i blod, och Paul Sheldons skrivmaskin från "Lida".  I bakgrunden syns Det mörka tornet och monstret från "The Mist". 
 
Men även jag som läst en hel del King-böcker och sett många av hans filmer, inser att jag bara hunnit skrapa på ytan. Jag får ge upp och erkänna att det krävs ett betydligt större Stephen King-fan här...
 
Här kommer facit:
 
 
Utan att fuska - hur många referenser prickade du in? Kommentera nedan.
| 6 april 2018 12:00 |