Serie

Skribent

MovieZine

14 april 2020 | 11:40

Trailerpremiär: "Big Lebowski" möter Palme-utredningen i SVT-serie

Fånga Olof Palmes mördare - hur svårt kan det vara? "We Got This" - en ny konspirationskomedi med bland andra Olle Sarri och Schiaffino Musarra - får premiär den 1 maj.
”The Big Lebowski möter Palme-utredningen”. Så presenterades "We Got This" för den internationella dramabranschen på festivalen Series Mania förra året, där den kammade hem priset för bästa pitch. I maj har den nya konspirationskomedin premiär på SVT Play.

Seriens skapare och manusförfattare Schiaffino Musarra spelar även huvudrollen som George English, en amerikan bosatt i Sverige.

George får reda på att han har en stor skatteskuld som snart ska betalas. Av en slump snubblar han över informationen om att det finns 50 miljoner kronor i potten för att lösa Palmemordet. Med kronofogden flåsandes i nacken ser han en rimlig lösning på sina pengaproblem. Hitta mördaren och komma åt lösensumman! Hur svårt kan det vara?

- Det är ingen liten utmaning att med värme, respekt och humor ta oss med på en personlig resa med Sveriges största polisutredning som fond. Vi är mycket glada för samarbetet med upphovsmannen Schiaffino Musarra och regissören Patrik Eklund och hoppas att den här serien både ska överraska och underhålla vår publik. Kanske också möta en ny publik? säger Anna Croneman, Chef SVT Drama, i ett pressmeddelande.
 
 
Serien är regisserad av Patrik Eklund och har även Olle Sarri, Alexander Karim, Anki Larsson och Sandra Andreis i ledande roller. På premiärdagen 1 maj släpps de två första avsnitten på SVT Play.
| 14 april 2020 11:40 |