Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 mars 2021 | 18:20

Bettanys bluff: Så lurade han "WandaVision"-fansen

Skådespelaren utlovade en stor och oväntad gästskådis i Marvelserien.
Paul Bettanys bluff är avslöjad. Det blev aldrig någon stor och oväntad cameo i "WandaVision"... om man inte räknar med att han fick spela mot sig själv i seriefinalen.

Det var i slutet av januari som skådespelaren bakom Vision utlovade alla fans något spektakulärt:

- Så många saker läcker på förhand, men det finns en sak som ingen vet om ännu. Jag har fått jobba med en skådespelare som jag alltid velat jobba med, och det är fyrverkerier mellan oss två. Det är fantastiska scener som folk kommer älska. Jag har alltid velat jobba med honom. Det blir rätt intensivt, sade Bettany i en podcast.
 
 

Paul Bettany spelar mot sig själv

 
Spekulationerna bland MCU-nördar satte igång direkt. Kunde han mena Benedict Cumberbatch som Doctor Strange? Eller kanske Patrick Stewart som Professor X?
 
Ingetdera, visade det sig. Som vi fick se i det nionde och sista avsnittet (ute nu) spelar Bettany mot - sig själv. Två versioner av Vision drabbar samman i en stor CGI-fight. Och Bettany förklarar i en ny intervju att det bara var på skoj:

- Du vet när man säger något som ska vara roligt, men man får panik så fort man sagt det? Det är vad som hände. Folk började gissa och jag tänkte, herregud vad de kommer bli besvikna.
 
 
(Det här påminner mig om vad som hände bara häromveckan, när Tom Holland och Spider-Man-polarna släppte en drös med falska titlar för att vilseleda fans. Man kan visst inte lita på någon i dessa fake news-tider.)
 
 

Rykte: En hemlig cameo spelades in men sändes aldrig

 
Flera rykten har sagt att Doctor Strange skulle dyka upp i "WandaVision", för att lägga grunden inför kommande MCU-filmer. Och det verkar inte helt osant ändå... Enligt insider-källor till MovieZine ska Cumberbatch ha spelat in en scen för "WandaVision", som senast klipptes bort. Den ska istället användas i "Doctor Strange and the Multiverse of Madness".
 
Vi kommer definitivt få se mer av Wanda Maximoff med hennes nyfunna häxkrafter. Under tiden, läs vår recension av "WandaVision"-säsongen här...
 
Ett kul upptåg eller bara korkat - vad tycker ni om att skådespelare trollar fans?
| 5 mars 2021 18:20 |