Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 april 2013 | 15:01

Benny Andersson räddar "Cirkeln"

Japp, den Benny Andersson har startat filmbolag, och tar sig an en emotsedd ungdomsfilm.

I över ett år har filmatiseringen av Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens fantasyroman "Cirkeln" legat på is. Nu kommer räddningen från ABBA-legenden Benny Andersson, som tillsammans med sonen Ludvig gått och blivit filmproducenter. "Cirkeln" blir deras första projekt.

Anderssons filmbolag RMV Film har köpt rättigheterna till Engelsforstrilogin från Filmlance. Levan Akin ("Katinkas kalas") är kvar som regissör, skriver Dagens Nyheter. Benny Andersson bekräftar att budgeten blir lite högre än för en vanlig svensk film.

Varför är er första film en ungdomsroman om häxor?

- Varför inte? Vad skulle det annars vara? Jag tycker att det är fantastiskt bra att det handlar om unga kvinnor och deras strävan efter att lösa problem tillsammans, det är intressant. Och bra att det inte är fem grabbar, säger Benny Andersson.

- Även om man tar bort de magiska aspekterna av den här berättelsen, så finns det ändå en historia om hur det är att vara ung, om att leva i olika familjeförhållanden, om relationer och om att vara tonåring. Det är väldigt fina och verkliga berättelser, och vi vill göra en film som gestaltar det, säger Ludvig Andersson.

- Det blir inte mycket "tits and ass", det kan jag lova, skrattar Benny Andersson.

"Cirkeln" får beräknad premiär 2015.

| 15 april 2013 15:01 |