Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 november 2016 | 09:00

Avslutade "Penny Dreadful" får en fortsättning, trots allt - som serietidning!

Men de sa ju att det inte gick att göra berättelsen rättvisa efter seriens avslut?
"Penny Dreadful" reser sig från de döda. Serien som avslutades efter tre säsonger kommer att fortsätta i serietidningsform istället, meddelade Showtime och Titan Comics i samband med Halloween.

Det kom som en chock för många fans att den tredje säsongsfinalen i själva verket var slutet på hela serien. Berättelsen kommer nu att fortsätta i genom producenten Chris King och serietecknaren Jesús Hervás, som också har tecknat "Sons of Anarchy".

Den nya serietidningen kommer att släppas någon gång 2017 och ta vid sex månader efter de sista händelserna som vi såg i tv-serien.

Showtimes VD David Nevins sa tidigare  i år vid Television Critics Associations pressmöte att "Penny Dreadful" alltid var tänkt att bara bli tre säsonger lång och att det inte gick att göra serien rättvisa om den skulle fortsätta efter det.

Redaktören för den nya "Penny Dreadful"-tidningen, Lizzie Kaye, menar tvärtom att det finns många historier kvar att berätta.

- Precis som vilket "Penny Dreadful"-fan som helst är jag himla glad över att få återvända till deras värld. Det finns mycket kvar att berätta och ingen kan göra det bättre än Chris King. Hans idéer kommer att ta dig med storm och tecknaren Jesús Hervás kommer att ge historien liv vilket blir fantastiskt att se.

Varningsljuset för att det här projektet handlar mer om att mjölka pengar än att göra berättelsen rättvisa går igång med tanke på hur de olika kommentarerna motsäger varandra, men å andra sidan kanske man som fan inte klagar på att få mer "Penny Dreadful"-material att plöja igenom.

Tv-serien hittar du på HBO Nordic.

Vill du läsa "Penny Dreadful"-fortsättningen som serietidning nästa år?
| 1 november 2016 09:00 |