Film

Skribent

MovieZine

12 september 2019 | 13:30

"Avengers: Endgame" var en välbehövlig injektion för biomarknaden

Det anser James Cameron som har några "Avatar"-uppföljare på gång.
Under sommaren fick vi bevittna kampen mellan två filmgiganter, "Avatar" och "Avengers: Endgame", där slutsegern så småningom gick till den sistnämnda och kan nu tituleras som världens mest inkomstbringande film. "Avatar"-regissören verkar dock inte känna sig nedslagen av det, istället ser han ljust på framtiden för bio.
 
- Det ger mig mycket hopp. "Avengers: Endgame" är ett bevis på att folk fortsätter gå till biograferna. Det som skrämde mig mest med att att göra "Avatar 2" och "Avatar 3" var att marknaden har förändrats så mycket och att det var kanske inte möjligt att få folk till biograferna i samma utsträckning. Kommer "Avatar"-uppföljarna göra samma succé? Vem vet. Men vi gör ett försök. Poängen är i alla fall att det är fortfarande möjligt, säger Cameron till Deadline.
 
Trots Camerons kärlek för bio utesluter han inte att göra något för någon streamingtjänst framöver.
 
 - Jag är bara glad att det existerar (en bra biomarknad), för jag är en biomänniska. Inte för jag skulle ha något emot att göra något med streaming, där man jobbar med karaktärerna på ett helt annat sätt, men det jag älskar mest är att skapa en upplevelse som får folk att stänga av mobilen och bli engagerad.
 
Om allt går enligt Camerons planer kommer "Avatar 2" till biograferna 17 december 2021.
| 12 september 2019 13:30 |