Film

Skribent

Mats Karlsson

11 januari 2010 | 16:14

"Avatar" fortfarande etta på biotoppen

"Avatar" är en riktigt svår nöt att knäcka för konkurrenterna som nu har abonnerat förstaplatsen i fyra veckor i rad. Det närmaste utmanarna kunde komma var en sjätteplats, där vi hittar romantiska komedin "Har du hört om Morgans?". På åttonde plats placerade sig Andrea Arnolds "Fish Tank" tätt följt av skräckuppföljaren "Instängd 2".

I USA är det "Avatar" som håller uppe de annars låga biosiffrorna i janauri. Filmen spelade in ytterligare 48 miljoner dollar och 143 miljoner internationellt. Till dags dato har Camerons äventyr spelat in 429 miljoner i USA och i hela världen 1.34 miljarder dollar och är därmed den film som har spelat in mest pengar efter "Titanic" med 1.8 miljarder dollar. Veckans bästa nykomling blev "Daybreakers" som spelade in 15 miljoner dollar och hamnade på en fjärdeplats.

Nu till helgen är det dags för svenska dramathrillern "Snabba cash" efter Jens Lapidus kända roman, men även dokumentären "The Cove" och Jason Reitmans dramakomedi "Up in the Air" dyker upp på biograferna på fredag.

Kolla in hela topplistan här

| 11 januari 2010 16:14 |