Skribent

Mats Karlsson

18 juli 2012 | 00:01

"At the Mountain of Madness" lever än

Guillermo del Toro har ännu inte gett upp förhoppningarna om drömprojektet.

Guillermo del Toro har haft en tuff period. Först hoppade han av som regissör till "Hobbit" och därefter lades hans drömprojekt "At the Mountain of Madness" på is, då Universal inte gav projektet grönt ljus. Nu håller han däremot på med science fiction-filmen "Pacific Rim".

Men trots att det inte gick som planerat med "At the Mountain of Madness" har del Toro inte glömt projektet. Även om en viss film av Ridley Scott ("Prometheus") gjorde att det blev ännu en bromskloss för del Toro, då H.P Lovecrafts skapelse ("At the Mountain of Madness") berörde samma mytologi. Del Toro trodde då att hans film var dömd. Men nu kanske det kan bli ändring på det.

Empire passade på och snacka med del Toro på Comic-Con för att se var projektet står i dagsläget och om han har sett "Prometheus" eller inte.

- När jag känner mig modig nog att se "Prometheus", ska jag göra det. Men just nu vet jag inte. Filmidéerna är snarlika har jag hört och jag ska se filmen nästa vecka, jag lovar!

- För mig var misslyckandet med "At the Mountain of Madness" en uppskakande upplevelse. Det var väldigt tufft att filmen inte blev av. Vi hade designat varelserna, letade inspelningsmiljöer och gick igenom massor av manusutkast. Allting var igång och så föll alltihop och det blev ett stort nederlag, säger del Toro.

Nu får vi hålla tummarna för att Guillermo del Toro inte ska se för många likheter i "Prometheus" med sitt eget drömprojekt.

| 18 juli 2012 00:01 |