Film

Skribent

Mats Karlsson

7 december 2009 | 16:07

"Arthur och Maltazard" fyra på biotoppen

Då konkurrensen var skral lyckades förra veckans etta, "Luftslottet som sprängdes" behålla förstaplatsen. Den av premiärfilmerna som presterade bäst var Luc Bessons animerade familjefilm "Arthur och Maltazard" som landade på en fjärdeplats. Krigsdramat "The Hurt Locker" fick en smal release och kunde därför inte blanda sig i tätstriden, utan hamnade på en 13:e plats. Shane Ackers "9" som bara gick upp i Stockholm tog sig inte ens in på topplistan.

I USA blev det ovanligt nog ingen ny film som tog hand om förstplatsen, utan det blev dramat "The Blind Side" med Sandra Bullock i huvudrollen som efter tre veckor blev helgens etta. Filmen spelade in ytterligare 20 miljoner dollar och sammanlagt har den dragit in 129 miljoner dollar på en budget av 20 miljoner dollar. På tredje plats hamnade "Brothers" som spelade in 9.7 miljoner dollar. Filmen är en remake av Susanne Biers danska film "Bröder" och planeras gå upp på de svenska biograferna under 2010.

Nu till helgen går thrillerkomedin "The Informant" upp på biograferna, som vi förhandsvisar på tisdag i Stockholm. Men även dramathrillern "A Perfect Getaway" får biopremiär på fredag och musikdramat "Solisten" med Robert Downey Jr och Jamie Foxx i huvudrollerna. 

Kolla in hela topplistan här

| 7 december 2009 16:07 |