Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 oktober 2013 | 00:01

Aronofsky lovar episka specialeffekter i "Noah"

Filmen har den mest avancerade scenen som ILM någonsin har gjort.

En film om Noahs ark, i regi av Darren Aronofsky ("The Fountain") och med Russell Crowe ("Gladiator") i huvudrollen kan inte annat än anta bibliska proportioner. Alldeles rätt, Industrial Light & Magic har slitit som djur (höhö) för att få till arkens alla håriga passagerare i "Noah".

I en intervju med DGA Quarterly säger Aronofsky att en del av scenerna  var de mest komplicerade ILM någonsin tvingats göra.

- Det var ett trevligt hederstecken. Det är inte det mest storslagna klippet i filmen men det var det mest komplicerade, på grund av allt hår på djuren. De kunde bara rendera scenen ett par gånger, sådan tid tog det.

Så varför inte bara lasta på riktiga djur? Regissören förklarar att, förutom praktiska problem som att få mängder med olika djur att samarbeta med teamet och varandra, så ville han ha arter med några udda kvaliteter. Därför skapas hela djurriket med hjälp av CGI:

- Jag ville inte ha de klyschiga isbjörnarna och elefanterna på arken. Jag ville respektera historien och frågade mig; vilka slags djur hade varit med om det hade hänt på riktigt? Vi utgick från de kroppstyper vi ville ha, valde ut arterna och skapade dem med olika pälsar och färger. Alla är lite specialanpassade. Inget som du helt känner igen men heller ingenting helt absurt.

Hur Aronofskys digitala djurvärld funkar på bioduken, det får vi se till våren. Man vet redan att han planerar en egen vinkel på historien än den som lärs ut i söndagsskolan. Det gör "Noah" bara ännu mer intressant.

De mänskliga rollerna spelas, förutom Russell Crowe, av Emma Watson, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins och Logan Lerman. Filmen har biopremiär 28 mars.

| 10 oktober 2013 00:01 |