Film

Skribent

Mats Karlsson

18 mars 2011 | 13:12

Aronofsky hoppar av "Wolverine 2"

Darren Aronofsky har nu hoppat av "Wolverine 2" på grund av att det skulle hålla honom utanför USA för länge.

Uppföljaren till "X-Men Origins: Wolverine" som kom 2009 har fått grus i maskineriet. Darren Aronofsky som skulle regissera filmen väljer nu att hoppa av projektet och den officiella anledningen är att han inte vill vara utanför USA:s gränser för länge, skriver Hollywood Reporter.

- När jag pratade mer om filmen med mina medarbetare på Fox, blev det klart att produktionen skulle hålla mig utanför landet i nästan ett år. Jag kände mig inte bekväm att vara ifrån min familj under så lång tid. Jag är ledsen att jag inte kan göra detta, då det är ett fantastiskt manus och såg fram emot att få jobba med min vän Hugh Jackman igen, säger Aronofsky i ett uttalande.

Filmbolaget Fox beklagar också Aronofskys avhopp, men planerar att köra vidare med projektet i ett aggressivt tempo.

- Vi är förstås besvikna att Darren inte kan göra "The Wolverine", men vi förstår och respekterar hans beslut. Vi har gjort både "The Wrestler" och "Black Swan" med Darren och vi vet att han är en exceptionell talang och vi ser fram emot att få jobba med honom med andra projekt framöver. Hugh Jackman och Fox är fortfarande fast beslutna att göra "The Wolverine". Vi omgrupperar och kör aggressivt vidare, säger Fox.

När regissörsposten skulle delas ut till uppföljaren stod det mellan Darren Aronofsky och David Slade och Slade sitter för närvarande i förhandlingar med Fox att tackla nystarten av "Daredevil". Men det är fullt möjligt att man väljer att låta Slade ta hand om "Wolverine 2" istället.

| 18 mars 2011 13:12 |