Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

29 januari 2024 | 21:45

Årets första biosuccé är inte filmen du tror

Januari har varit en ovanligt premiärfattig månad.
Januari är känd för att vara årets fattigaste månad och i Hollywoods speglas det genom ett smalt filmutbud under månaden. Förra årets långs strejk har också påverkat premiärerna under årets första månad, men det stoppar inte de få filmer som faktiskt släpps från att prestera. Årets första och rätt otippade biosuccé heter "The Beekeeper" med Jason Statham ("The Meg") i huvudrollen och David Ayer ("Suicide Squad") i registolen. 
 
 
Filmen har korsat $100 miljonersgränsen på den globala marknaden vilket är årets första film som lyckas med det, för att inte nämna senaste helgen då filmen landade högst upp på den amerikanska biotoppen. Värt att notera är att "The Beekeeper" under sin tredje helg på bio peakar på biotoppen vilket är ett bevis på det dåliga utbudet, men också bra buzz kring filmen. Josh Hutcherson ("Five Nights at Freddy's") och Jeremy Irons ("House of Gucci") syns också till i diverse roller. 
 
Av trailern att döma är detta en ordinarie Statham-rulle; han slåss, skjuter, springer och grymtar sig igenom majoriteten av speltiden så som bara Statham kan göra. Oavsett om det är en hämndrulle som detta, valfri del av "Fast and Furious"-serien eller om han möter förhistoriska hajar som i "The Meg" gör han vad han gör bäst; är Jason Statham. Och visst går det hem hos biopubliken.
 
21 februari får vi i Sverige se Statham sparka röv när filmen väl får premiär. 
 
Ser du fram emot "The Beekeeper"? Kommentera nedan. 
| 29 januari 2024 21:45 |