Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

28 november 2016 | 10:00

Är "Gilmore Girls" över för gott nu efter de nya avsnitten?

En av skådespelarna är i alla fall väldigt taggad på att skapa mer.
Om du är ett nostalgiskt fan av "Gilmore Girls" spenderade du säkert helgen med att krypa upp i soffan och förlora dig i Netflixs fyra nya långfilmsavsnitt som följer Lorelai och Rory genom de olika årstiderna i "Ett år med Gilmore Girls". Tacksamheten för att serien till sist fick det slut de förtjänade byttes kanske snabbt ut till en girighet efter mer? 

Dessvärre låter det inte jätteljust på den fronten. Både skapare och skådespelare låter ganska nöjda med att stanna här.

- Vi har uppnått den historia vi alltid ville berätta... Vi måste låta det här vila. Och sedan sker det som sker, kommenterar seriens skapare Amy Sherman Palladino.

Lauren Graham (Lorelai) säger i en annan intervju att hon är nöjd med att avsluta nu, även om serien potentiellt skulle kunna fortsätta.

- Det är som i en skräckfilm när alla verkar må bra, tills du ser en sista läskig sak och tänker "okej, jag antar att de kan följa upp det där". Det är ungefär så avsnitten känns för mig. 

Men om det skulle komma en fortsättning?

- Rory besöker Lorelai på ålderdomshemmet. Den här veckan i "Grandma Girls"..., skämtar Graham.

Medan de flesta verkar ganska nöjda, finns det dock en skådespelare som öppet uttryckt sin iver att få återvända till Stars Hollow regelbundet. Scott Patterson (Luke Danes) ser gärna nya avsnitt varje år:

- Det vore trevligt att gör detta varje år. Vartannat år kanske man kan göra en ett till tre-månaders-avsnitt, göra fyra nya kapitel igen. Det var lätt att åstadkomma. Det var kul. Det ger mycket tillbaka och folk får ett avslut som de känner sig okej med.

Det kan dock bli svårt för Patterson att skapa mer utan att ha Palladino ombord. Om du fortfarande inte har sett de nya avsnitten finner du "Ett år med Gilmore Girls" på Netflix i fyra delar.

Är det dags att stanna här eller behövs en andra revival-säsong?
| 28 november 2016 10:00 |