Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 april 2021 | 09:30

April, april! Blev du lurad igår?

"The Ayer Cut", folkmassor på bio och ett Spotify för film - så skojades det i filmvärlden på första april.
Gick du på att "Godzilla vs Kong" hade läckt till svensk publik på HBO Nordic? Vi tror att iallafall några läsare lät sig luras av gårdagens rubrik på MovieZine - förlåt!

Den 1:a april är dagen då internet blir ännu mindre pålitligt än vanligt, och traditionen håller sig stark även i år. Ute på film- och tv-sajter hittade vi en hel del sköna aprilskämt. Vi beklagar att meddela det men...
 
Nej, det här är inte en sida ur "Doctor Strange 2"

Den ikoniske skådespelaren Bruce Campbell återförenas snart med regissören Sam Raimi, då har fått en gästroll i "Doctor Strange and the Multiverse of Madness". Men den som hoppades på "Evil Dead"-referenser i Marvelfilmen lär kanske bli besviken. Manusutdraget som Campbell delade är såklart ett aprilskämt.
 
 
Nej, "David Ayer's Suicide Squad" kommer inte att ske

Såklart var det populärt att skämta om alla nya projekt vi skulle få se efter "Zack Snyder's Justice League". Fandomwire meddelade att David Ayer äntligen fått klartecken av Warner Bros att leverera sin slutgiltiga vision för 2016 års flopp "Suicide Squad".
 
Nej, det blir ingen fortsättning på SnyderVerse

Önsketänkande för många DC-fans, men några uppföljare till "Zack Snyder's Justice League" ska det inte bli. Även om ComicBookMovie.com påstår att studion gått med på att låta Snyder spela in de två uppföljare som han velat göra.
 
 
Nej, du kan inte hyra en biosalong för att titta på folkmassor

I coronatider erbjuder många biografer möjligheten att hyra en biograf för att se aktuella filmer i nära vänners sällskap. Filmstaden tar konceptet ett steg längre: hyr en bio och få känslan av att befinna dig mitt i en folksamling. Filmer som "Lönehelg på IKEA" och "Publikhavet på Håkan Hellströms konsert" har gjort iallafall några av Facebook-följarna sugna.
 
Nej, "April Fool's Day" ska inte få en remake

Sony Pictures meddelade dagen till ära att kultrysaren "April Fool's Day" skulle få en remake. Jay Baruchel är tänkt att skriva och regissera en modern och uppdaterad version av slasherfilmen. Inte helt långsökt kanske - men allt var ett påhitt från sajten Screenrant.
 
 
Nej, "El Chupacabras" är inte en riktig film

Skräckstudion Blumhouse, kända hos skräckfans tack vare filmer som "Insidious" och "The Invisible Man", släppte igår en trailer till en ny skräckfilm. "El Chupacabras" ska bygga på den mexikanska monsterlegenden och ser för övrigt rätt bra ut... förutom att alla klipp i trailern är hämtade ur andra filmer. Det är nog bara en tidsfråga innan Blumhouse gör den där filmen ändå.
 
Nej, det finns inget Spotify för film

Bredbandsleverantören Bahnhof passade på att skicka ut en säkerligen efterlängtad nyhet till sina kunder. Man skulle lansera Stream Share, ett nytt sätt att streama Netflix, HBO Nordic och Viaplay med mera till priset av en enda streamingtjänst. Tyvärr - låter det för bra för att vara sant så är det oftast inte sant.
 
Lät du dig luras på 1:a april? Berätta nedan.
| 2 april 2021 09:30 |