Film

Skribent

Mats Karlsson

10 september 2009 | 11:39

Annika Bengtzon blir film igen

Produktionsbolaget Yellow Bird, som bland annat ligger bakom biosuccén "Män som hatar kvinnor", planerar nu ett nytt stort svenskt filmprojekt. Bolaget har köpt filmrättigheterna till sex av Liza Marklunds bästsäljande böcker om kriminalreporter Annika Bengtzon.

De är böckerna Studio sex, Prime time, Den röda vargen, Nobels testamente, Livstid och En plats i solen som ska bli film. Planen är att producera sex svenska filmer för både den skandinaviska och internationella marknaden.

-  Att få filmatisera Liza Marklunds böcker är ett riktigt önskeprojekt för oss. Och Annika Bengtzon är en sådan fantastiskt sammansatt huvudperson - både sympatisk och enerverande i sin hängivenhet. Det finns alla förutsättningar att göra bra filmer på det här materialet, säger Jenny Gilbertsson, producent på Yellow Bird.

I de två första filmerna om Annika Bengtzon, "Sprängaren" och "Paradiset", spelade Helena Bergström huvudrollen. Men nu kan det bli med en annan skådespelare i rollen som kvällstidningsjournalisten Bengtzon.

Utvecklingen av filmserien är fortfarande i ett tidigt skede och varken rollbesättning, manusförfattare eller regissörer är än så länge klara. Inspelningarna planeras att starta i slutet av 2010. Projektet beräknas ha en budget på omkring 100 miljoner kronor.

| 10 september 2009 11:39 |