Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 oktober 2016 | 13:30

Anne Hathaway var inte glad när hon vann Oscarn år 2013

"Les Misérables"-stjärnan: "Det är självklart, du vinner en Oscar och du förväntas vara glad. Jag kände inte så."
År 2013 vann Anne Hathaway en Oscar för Bästa kvinnliga biroll för sin roll som Fantine i "Les Misérables". Men när hon skulle ta emot priset var det något som kändes fel, och skådespelerskan fick sedan ta emot kritik för att hon inte varit "riktigt glad". Något som Hathaway i en intervju med The Guardian nu erkänner stämde.

- Jag kände mig väldigt obekväm. Jag blev lite galen av att göra den där filmen, och jag hade inte sansat mig än. Sedan var jag tvungen att ställa mig inför massor av människor och känna något som jag inte kände, vilket var okomplicerad glädje. Det är självklart, du vinner en Oscar och du förväntas vara glad. Jag kände inte så.

Hon utvecklar varför hon inte kunde känna sig glad just då:

- Det kändes fel att jag stod där i en klänning som kostar mer pengar än vad vissa människor får se i hela sina liv, och att vinna ett pris för att jag hade porträtterat smärta som fortfarande är en del av vår mänsklighet. 

- Jag försökte låtsas att jag var glad, och folk såg rätt igenom det. Det är sanningen och det är vad som hände. Det suger. Men vad jag lärde mig från det var att det bara känns som att man ska dö av pinsamhet, man dör inte på riktigt.

Kan du förstå att Anne Hathaway hade svårt att vara glad?
| 24 oktober 2016 13:30 |