Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 juli 2013 | 15:01

Anna Odells debutfilm får premiär i Venedig

Alldeles nyss offentliggjorde Kritikerveckan i Venedig årets program, och Anna Odells film "Återträffen" är en av de filmer som valts ut.

Kritikerveckan är en prestigefull sidosektion i Venedig, som i sig är en av världens absolut tyngsta festivaler. Sju debutfilmer från hela världen väljs ut för att tävla om priset Lion of the Future som förutom äran består av 100 000 amerikanska dollar. 

- Vilken bekräftelse, otroligt roligt och spännande! Underbart att få komma till Venedig efter den långa utmanande resa som det varit för oss alla inblandade att göra filmen. Det hade jag aldrig kunnat tro när jag började skissa på idén till "Återträffen", säger Anna Odell i ett pressmeddelande.

Anna Odell fick stor uppmärksamhet för sitt examensarbete på Konstfack; Okänd kvinna 2009-349701.

I "Återträffen" bjuder hon in till en klassåterträff 20 år efter att eleverna slutat grundskolan och gått skilda vägar. Feststämningen kommer dock av sig då gamla konflikter kommer upp till ytan, och sanningar ifrågasätts.

Årets festival i Venedig är den 70:e i ordningen och äger rum den 28 augusti-7 september. Urvalet till Venedigs officiella sektioner presenteras senare denna vecka.

| 22 juli 2013 15:01 |