Film

Skribent

Mats Karlsson

10 januari 2013 | 14:01

Ang Lee intresserad av "Cleopatra"

Kan ta över David Finchers skrinlagda projekt med Angelina Jolie i huvudrollen.

James Cameron, Paul Greengrass och David Fincher har kollat på "Cleopatra" med Angeline Jolie i rollen som den egyptiska drottningen, men ingen av regissörerna har kommit till skott. Nu har den mångsidige filmmakaren Ang Lee visat stort intresse av att göra filmen, skriver Hollywood Reporter.

- Jag ska precis läsa manuset. Detta känns helt rätt för mig efter alla andra filmer jag har gjort. Vad de har gememsamt? De är alla helt olika! Det är vad som gör det här så perfekt, säger Lee till Hollywood Reporter.

Ang Lee är ingen filmmakare som håller sig till en genre, han föredrar verkligen att variera sig. Manuset som är skrivet av Eric Roth ("Benjamin Buttons otroliga liv") sägs även vara riktigt bra och är baserad på Stacy Schiffs bok "Cleopatra: A Life".

Här är en synopsis från boken:

"Vem var Nilens drottning? I över 2000 år har Kleopatra triggat vår fantasi. Hon var berömd långt innan hon blev beryktad. Men mer än något annat var hon en stor strateg och en genialisk förhandlare. Hon var redan den mest förmögna härskaren i Medelhavsområdet då hon och Marcus Antonius försökte skapa ett nytt, gemensamt imperium. Det blev deras bane. Kleopatra dog före 40 års ålder, men hon hann ända vända upp och ned på Egypten och resten av regionen."

Elizabeth Taylor gjorde en tolkning av Kleopatra 1963 i filmen "Cleopatra" som snackas om än idag. Om någon ska göra en ny klassiska tolkning så är det Ang Lee. Senare idag får vi reda på om Ang Lees "Berättelsen om Pi" lyckas få några Oscarsnomineringar.

| 10 januari 2013 14:01 |