Film

Skribent

Anders Eklöf

20 april 2022 | 12:00

Andy Serkis regisserar animerad "Djurfarmen"

Den prisbelönta regissören och skådespelaren Andy Serkis gör George Orwells romanklassiker till en animerad film, "relaterbar för alla åldrar".
George Orwells klassiska roman "Djurfarmen" (eller "Animal Farm") från 1945 har filmatiserats tidigare, men nu ska "Venom: Let There Be Carnage"-regissören och Gollum-skådisen Andy Serkis göra en ny animerad version.
 
"Djurfarmen" är en dystopisk fabel om en grupp djur på en bondgård som gör revolt mot sina mänskliga ägare, i hopp om att skapa ett jämlikt och lyckligt samhälle. Det hela slutar dock precis lika illa som det började, med ett styre under diktatorn och grisen Napoleon.
 
Boken anses vara en klassiker och utnämndes som en av de 100 bästa engelskspråkiga romaner utgivna mellan 1923 och 2005 av Time Magazine, samt har filmatiserats redan 1954 och 1999. Andy Serkis har velat göra sin "Djurfarmen" ändå sedan 2011.
 
- Vi hoppas kunna göra vår version av Orwells alltid relevanta mästerverk känslomässigt kraftfull, humoristisk och relaterbar för alla åldrar. En berättelse inte bara för vår tid, utan för kommande generationer, säger Andy Serkis.
 
 
Filmen görs tillsammanas med manusförfattaren Nicholas Stoller ("Storks", "Captain Underpants") och producenten Adam Nagle ("Paws of Fury: The Legend of Hank").
 
- Ända sedan George Orwell först publicerade "Djurfarmen" har historien förblivit relevant och en nyckel till att förstå hur världen fungerar. Andy har en speciell talang att skapa unika och minnesvärda karaktärer och vi är glada över att arbeta med honom för att anpassa den till en modern publik, säger Adam Nagle.
 
Andy Serkis har som sagt regisserat filmer som "Venom: Let There Be Carnage", "Mowgli: Legend of the Jungle" och "Breathe", samt dykt upp i "Sagan om Ringen"-filmerna som Gollum och nyligen Alfred i "The Batman".
 
Har du sett någon tidigare version av "Djurfarmen", eller till och med läst boken?
| 20 april 2022 12:00 |