Film

Skribent

Oskar Möller

27 september 2021 | 14:00

Andy Serkis: "Tom Hardy ville att Venom skulle ha en komma-ut-scen"

Enligt det Andy Serkis säger är det kanske dags att sälla Venom till den exklusiva skaran hjältar och skurkar som tillhör hbtq-gemenskapen.
"Är Venom gay?" är kanske inte den första fråga ett actionälskande Marvelfan ställer sig, men den ligger nog närmre till hands än man tror.
 
Förhållandet mellan den utomjordiska symbioten och dess värd har alltid rört sig i den intima sfären - såväl kroppsligt som psykologiskt. Venom innebär fusionen mellan en utomjordisk livsform och huvudsakligen män (Peter Parker eller Eddie Brock är dess die-hards).
 
När Venom går samman med sin värd blir varelsen något annat, den förvandlas till ett "vi" när dess tankar och känslor smälter samman med dem hos värden. Förhållandet är intensivt, lustfyllt och en separation både fysiskt och psykiskt smärtsam för bägge parter - precis som en riktig relation.
 
 
"Venom: Let There Be Carnage" kommer att innehålla en komma ut-scen för Venom, "vars kärleksaffär med Tom Hardys Eddie Brock står i centrum för filmen", säger filmens regissör Andy Serkis i en intervju för Uproxx, Regissören avslöjar att Tom Hardy och manusförfattaren Kelly Marcel ville att Venom skulle få en komma ut-scen:
 
- De ville alltid att Venom skulle gå på en fest som var som en hbtq-festival, så det här är som hans komma ut-fest.
 
Symbioten i sig är könlös och flytande i sina begär och sätter inga gränser och ingen moral för vad den vill. Det är just den friheten att begära vad - och vemsomhelst som gör Venom queer och det verkar som att upphovsmännen till den nya filmen vill fira detta faktum.
 
 
Kanske blir Venoms lilla coming out och "The Eternals" mycket lovande hbt-representation startskottet på en ny tred av riktig queer representation även i superhjältegenren.
 
"Venom: Let there be Carnage" får svensk biopremiär 20 oktober.
| 27 september 2021 14:00 |