Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 december 2015 | 20:00

"Anchorman 3" kan ta Ron Burgundy till internet-eran

Eller till Irak-kriget, enligt regissören Adam McKay.
Där "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy" var en på många sätt fantastisk och trendsättande komedi var "Anchorman 2: The Legend Continues" en fantastisk besvikelse på lika många sätt.

Suget efter en tredje del i serien har därför svalnat betänkligt, men trots det verkar ändå Adam McKay, regissören och manusförfattaren bakom serien, ha en del idéer för en framtida "Anchorman"-fortsättning.

I en intervju med Yahoo Movies fick han frågan: "Om "Anchorman 1" handlade om lokala nyheter, och "Anchorman 2" handlade om uppkomsten av kabel-tv-nyheter, vad ska då en tredje film handla om?"

McKay svarade:

- Det är det vi har snackat om. Vi har snackat om att göra en som handlar om uppkomsten av nya mediaformer. Jag tycker att det ligger någonting i den idén, och vem vet, vi kanske gör en sådan någon dag. Jag tycker också att det hade varit häftigt om Ron Burgundy på något sätt blev inblandad i Irak-kriget. Vi har bollat med den idén också. Vi har aldrig snackat så värst seriöst kring det hela, men jag antar att nästa måste handla om vad media har blivit idag. Och jag tror du har rätt, det är så klart internet som format vår tid. Enda problemet är att Burgundy hade hunnit bli ganska gammal vi det laget. Så det kanske är en film som vi gör om 10 år när Will Ferrell åldrats lite och det faktiskt vore logiskt att låta filmen utspela sig 1997 eller 1998.

Vill du se en tredje "Anchorman"?
| 1 december 2015 20:00 |