Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 augusti 2017 | 23:20

"American Vandal" visar att även Netflix idémöten slutar med kukklotter

Även Netflix kontor verkar ha idémöten som slutar i att folk ritar kukar på tavlan, men vem hade gissat att deras nästa serie faktiskt skulle handla om det.
Med sin nästan omänskligt höga produktionstakt den senaste tiden verkar Netflix ha landat i det alla hårt arbetande grupparbeten hamnar i förr eller senare: att rita kukar på whiteboardtavlan. Tydligen var det här också den bästa idén de kläckte ur sig innan deadline, för nu är en serie som gör parodi på true-crime-genren på väg och brottet är kukklotter.
 
En trailer för serien, som ska heta "American Vandal", kom idag:
 
 
Med tanke på hur populär genren har blivit tack vare andra Netflix-flaggskepp som "American Crime Story" är det inte alls en dålig idé att göra parodi på true-crime, men personligen känns den här idén fånigare än roliga timmen i mellanstadiet.
 
Om det inte framgår i trailern är tanken att en elev blir anklagad för att ha klottrar penisar på skolparkeringens alla bilar och både elever och lärare verkar rörande överens om att det måste ha varit just den här killen som låg bakom. Men en elev tror på hans oskuld och försöker gå till botten med vandalismen och rättssäkerheten.
 
Säsongen kommer att få åtta avsnitt på 30 minuter vardera.
 
Hur många penisar "American Vandal" får i betyg märker vi när den släpps på Netflix den 15 september.
 
Vad känner du: flipp eller flopp för "American Vandal"?
| 3 augusti 2017 23:20 |