Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

31 oktober 2016 | 07:00

"American Horror Story" planerar en stor crossover-säsong

I en framtida säsong ska "Murder House" och "Coven" blandas i en crossover och de bekanta skådisarna börjar redan att bokas in.
Det är inget nytt att "American Horror Story" då och då slänger in en detalj som genast knyter samman de olika säsongerna och visar hur alla berättelser är del av samma universum. Men skaparen vill ta konceptet ett steg längre.

Ryan Murphy berättar på PopFest att han vill göra en hel crossover-säsong där säsong 1, "Murder House", och säsong 3, "Coven", blandas samman.

- Den ska innehålla karaktärer från både "Murder House" och "Coven", förtydligar han.

Det blir dock inte i nästa säsong, som redan är bestämd. Anledningen kan mycket väl vara att de stora skådespelarna från de här säsongerna är uppbokade en tid framöver. Connie Britton, till exempel, som var med i "Murder House"-säsongen, har fullt upp med att filma "Nashville".

- Jag har redan börjat gå till skådisar från både de säsongerna och viska lite diskret: "du har en lucka där, vore fint om du kunde klämma in oss där". Så ja, det blir kul. Det blir konstigt, säger Murphy.

Det finns många skådespelare som skulle kunna dyka upp i en crossover-säsong mellan "Murder House" och "Coven". Dylan McDermott, Kate Mara, Alexandra Breckenridge, Zachary Quinto, Gabourney Sidibe och Jessica Lange är bara några exempel. Crossovern kan bli lite som när Sarah Paulson dök upp som sin "Murder House"-karaktär i slutet av "Hotel"-säsongen.

Den sjätte säsongen, "Roanoke", drog igång i USA den 14 september och kommer till Kanal 9 framöver.

Hur låter idén på en crossover-säsong mellan "Murder House" och "Coven" i dina öron?
| 31 oktober 2016 07:00 |