Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 juli 2019 | 22:00

Amazons "Sagan om Ringen"-serie har hittat sin första regissör

"Jurassic World: Fallen Kingdom"-regissören J.A. Bayona blir näste regissör, efter Peter Jackson, att ta sig an J.R.R. Tolkiens fantasyvärld.
Enligt Variety är J.A. Bayona nu officiellt klar som regissör för två av avsnitten ur den första säsongen av Amazon Primes påkostade "Sagan om Ringen"-serie.
 
Bayona regisserade senast "Jurassic World: Fallen Kingdom", en film som lyckades spela in hela 1,3 miljarder dollar. Filmen blev trots det inte särskilt omtyckt bland filmkritikerna, men med avsevärt mer kritikerrosade filmer som "Barnhemmet", "12 minuter efter midnatt" och de två första avsnitten av hyllade "Penny Dreadful" under bältet - så är det nog faktiskt inte ett så tokigt väl ändå.
 
I övrigt är det fortfarande inte mycket som är känt kring Amazons kommande "Sagan om Ringen"-serie, förutom att det sannolikt kommer att bli den dyraste tv-serien som någonsin skapats och att det verkar som att den kommer att utspela sig flera hundra (om inte tusentals) år före händelserna i "Sagan om Ringen"-filmerna.
 
Vad tycker du om valet av Bayona som en av den första säsongens regissörer? Vilka andra regissörer skulle du vilja att Amazon lyckas värva? Kommentera gärna nedan!
| 3 juli 2019 22:00 |