Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 december 2020 | 12:00

Amanda Seyfried tackade nej till "Guardians of the Galaxy"

"Vem vill se en film om ett pratande träd och en tvättbjörn?"
De flesta Marvel-fans kan nog skriva under på att skådespelarna i "Guardians of the Galaxy" känns klockrena för sina roller. Men det kunde ha sett rätt annorlunda ut. En gång i tiden blev "Mamma Mia!"-stjärnan Amanda Seyfried erbjuden rollen som Gamora.

Seyfried berättar i Hollywood Reporters podcast varför hon tackade nej:

- Jag ville inte vara med om den första Marvel-filmen som blev en flopp. Jag sa, "vem vill se en film om ett pratande träd och en tvättbjörn?" Jag hade uppenbarligen väldigt fel.
 
 
James Gunns rymdäventyr "Guardians of the Galaxy" (2014) blev en stor biosuccé och en frisk fläkt i MCU. Rollen som Gamora gick som bekant till Zoe Saldana, som fått medverka i ytterligare tre filmer. Seyfried förklarar vidare hur hennes oro stoppade henne:

- Manuset var toppen, men man vill ju inte vara "den personen". Är man med i en storfilm och den floppar, så kommer Hollywood aldrig att förlåta en. Jag har sett det hända många människor och det var en stor rädsla för mig. Jag tyckte inte det var värt det.

Istället för att bli målad grön och casha in skitmycket pengar, valde Seyfried att jobba med auteurer och smalare projekt. Hon har på senare år medverkat i David Lynchs tv-serie "Twin Peaks". Just nu syns hon i David Finchers "Mank" på Netflix.
| 9 december 2020 12:00 |