Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 december 2020 | 22:40

Alicia Vikander landar huvudrollen i vampyrserie hos HBO

Om man ska vara petig så kommer hon att spela en amerikansk skådespelerska, som ska spela en vampyr i en remake av den franska stumfilmen "Les Vampires".
Deadline har kunnat bekräfta att HBO har beställt en full säsong av en miniserie-adaption av Olivier Assayas långfilm "Irma Vep", från 1996. För den som är snabb på att klura ut anagram, så är "Irma Vep" en omskrivning av ordet "Vampire". Serien kommer enbart att vara löst baserad på filmen, men den kommer även denna gången att skrivas och regisseras av Assayas.
 
Handlingen kommer att kretsa kring den amerikanska filmstjärnan Mira, som besviken på sin karriär och ett nyligen avslutat förhållande flyttar iväg till Frankrike för att spela Irma Vep i en remake av den franska stumfilmsklassikern "Les Vampires" (1915). "Irma Vep" kommer även luta sig mot en spöklik kriminalthriller-känsla, när vi får följa hur Mira får problem med att hålla koll på vad som är verkligheten mellan sig själv och Irma.
 
- Jag har beundrat Olivier och hans arbete sedan länge. Jag är väldigt peppad på att få arbeta tillsammans med honom och att få bli en del av det utökade universumet kring hans underbara kultklassiker, "Irma Vep". Det finns ett helt gäng fantastiska människor som kommer att arbeta tillsammans - och jag är väldigt glad över att få samarbeta med både HBO och A24 med det här projektet, berättar Vikander.
 
Assayas kommer att arbeta med samma producent-team från A24 som ligger bakom "Euphoria" hos HBO. Vikander kommer också att finnas med som producent för "Irma Vep", samtidigt som hon både skådespelar och producerar miniserie-adaptionen av Alfred Hitchcocks "Slå nollan till polisen" hos MGM. Inom en snar framtid kan vi med andra ord få se Vikander i huvudrollen i två helt nya miniserier.
 

Läs också: Netflix köper in ny thriller med Alicia Vikander

 
Kommer du att ge Vikander och "Irma Vep" en chans när det vankas premiär hos HBO? Kommentera gärna nedan!
| 14 december 2020 22:40 |