Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 november 2020 | 22:40

"Slå nollan till polisen" blir tv-serie med Alicia Vikander

Alfred Hitchcocks långfilm med Grace Kelly baserades på samma pjäs som kommer att ligga till grund för den nya antologiserien.
TheWrap rapporterar att MGM/UA Televison har börjat arbeta på en "Dial M for Murder"-serie ("Slå nollan till polisen" var den svenska titeln) baserad på Frederick Knotts pjäs och Alfred Hitchcocks filmadaption.
 
Den svenska Oscarsvinnaren Alicia Vikander ("The Danish Girl", "Tomb Raider") verkar i nuläget vara den enda skådespelaren som är knuten till projektet, men hon förväntas även vara ombord som producent tillsammans med Terence Winter ("The Sopranos", "Boardwalk Empire"). Michael Mitnick ("Vinyl") är seriens skapare och manusförfattare.
 
Hitchcocks långfilm släpptes 1954 och hade skådespelare som Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings, Anthony Dawson och John Williams framför kameran. Den nya tv-serien sägs däremot berätta samma historia fast ur ett kvinnligt perspektiv, där Vikander sannolikt kommer att axla den kvinnliga huvudrollen - vilket i så fall blir hennes första huvudroll i en tv-serie.
 

Läs också:  MGM kan säljas till Netflix eller Apple

 
Har du sett "Slå nollan till polisen" - tror du att den kan fungera som tv-serie? Kommentera gärna nedan!
| 16 november 2020 22:40 |