Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 november 2013 | 21:01

9 timmars bonusmaterial på nya "Hobbit"-utgåvan

Idag finns den fullmatade "Hobbit: En oväntad resa" ute i Extended Edition.

Peter Jackson-fans kan alltid vara säkra på att bli bortskämda med extramaterial från inspelningen. De tre "Sagan om Ringen"-filmerna släpptes i populära Extended Editions, och "Hobbit" är givetvis inget undantag.

Idag släpps den tjocka boxen på Blu-ray och DVD, och en redan maffig film blir 13 minuter längre. För att inte tala om närmare nio timmars bonus:

- Jag ser fram emot att ge fansen en möjlighet att uppleva vissa nyckelscener så som de spelades in, samt bakom kulisserna-klipp i överflöd. Den här versionen låter fansen ta del av en rikare "Hobbit: En oväntad resa" innan de ser andra delen i trilogin, säger regissören själv.

Det här innehåller "Hobbit: En oväntad resa - Extended Edition":

Discs 1 & 2

Extended Edition - DEL 1 & 2
+ filmskaparnas kommentarer

Inkluderar "Nya Zeeland: Midgårds hem"

Discs 3 & 4

The Appendices Part 7:
A Long-Expected Journey

En kronologisk skildring från inspelningarna av Hobbiten: En Oväntad Resa, som omfattar förproduktion fram till inspelningsstart, Boot Camp-träning för huvudrollsinnehavarna och det arbete som utförs i en värld av digitala effekter.

Disc 5

The Appendices Part 8:
Return to Middle-earth

Upplev karaktärerna och bakgrunden till de fem dvärgfamiljerna och möt skådespelarna som utgör Thorins kompanjoner under äventyret på det Ensamma Berget. Lär känna Bilbo Bagger och andra invånare i Midgård.

Tävla & vinn: Vi har 5 ex av "Hobbit: En oväntad resa - Extended Edition" att tävla ut »

| 11 november 2013 21:01 |