Skribent

MovieZine

23 juli 2014 | 19:00

7 tips för en romantisk kväll med en filmnörd

Jag vet hur du känner som filmnörd. Du är trött på de små missförstånd som händer när du och din kärlek/dejt ska ha filmkväll. Signaler missas, förvirrade blickar utbyts. För dig är det glasklart vad en filmkväll betyder. Här kommer en guide om hur en filmkväll ska gå till för din partner eller nästa dejt så att kvällen kan bli minnesvärd.
Hej! Du har lyckan att vara ihop alternativt träffa en filmnörd. Här kommer några tankebanor och förhållningssätt som kan vara till hjälp för att ni båda ska få en gemytlig afton.

1. Regel nummer ett, om du föreslår filmkväll för en filmnörd så tänker inte hen på förväntansfulla blickar, darrande läppar och famlande händer. Hens tankebubbla ser ut ungefär så här: "Vilken film ska vi se eftersom vi ska ha FILMKVÄLL? Denna högtidsstund! Äntligen någon som gillar film lika mycket som jag! Måste välja första filmen med omsorg, så jag inte visar upp dålig smak. Jag vill ju ge ett bra första intryck!"

Du tänker på den första kyssen, nörden tänker på vilken genre du gillar. Så, om du ser filmkväll enkom som ett tillfälle för mys så vet du nu att ni kanske inte riktigt är på samma DVD-spår.


2. Låt nörden välja film. I hens huvud kommer det iallafall bli en filmupplevelse ni sent kommer glömma. Kommentaren: "Det spelar väl inte så stor roll vad vi ser" faller inte i god jord i detta fall. Överlåt ansvaret till din ivriga motpart. Om du ändå inte bryr dig om vilken film som ska ses är detta lättaste sättet att undvika friktion (läs uppspärrade ögon). 

3. Håll med och ställ frågor när filmnörden börjar raljera om rullen hen har valt till kvällen. Ögonkontakt, leenden och nickande räcker längre än vad du tror trots att du inte har en susning om varför Cuarón är anledning nog till att ditt ömhetsobjekt går upp i falsett när  namnet nämns.


4. Tryck på paus när det är dags för gos under filmen. Nörden kan se detta som en något konstig manöver. Fånga hens uppmärksamhet. Ta kommando nu när nörden är handfallen. Inom 1-3 minuter kommer polletten att ha ramlat ner för den konfunderade nörden. 

5. Föreslå inte snacks när ni ska se film. Endast ljud från skärmen accepteras. Smaskande kan endast ge irriterade blickar vilket inte bygger upp den romantiska stämning du är ute efter.


6. Förvänta dig inte romantiska blickar. Nörden uppskattar smygande närhet som inte tar alltför mkt uppmärksamhet från filmen. Exempel på detta är hand-på-hand alternativt hand-på-lår. Puss på kind sker endast på egen risk.

7. Efter ett ”romantiskt inslag”, förvänta dig ännu mer... filmtittande. Efterspel finns ej i nördens vokabulär. De ultimata mysstunden för nörden är en bra film tillsammans. Det finns inget nonchalant i detta, endast ren och skär kärlek till film (och till dig såklart).

Var detta till någon hjälp för er filmkväll? Kommentera gärna!

Läs också:


Gustaf Kihlgren
| 23 juli 2014 19:00 |