Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 juli 2022 | 06:00

5 x Bong Joon-Ho bland helgens nya filmer på SVT Play

Sydkoreanske superregissören Bong Joon-Ho blev ett mainstream-namn tack vare filmer som "Snowpiercer" och "Parasit". Upptäck nu några av hans tidigaste långfilmer.
Med satir, svart humor och spänning har Bong Joon Ho etablerat sig som en av de mest framgångsrika rösterna i den snabbt växande sydkoreanska filmindustrin. Idag släpps fem av hans filmer på SVT Play.
 
I hans långfilmsdebut, komedin "Barking Dogs Never Bite" (2000) möter vi en professor som drivs till vansinne av grannens skällande hund.
 
Thrillern "Memories of Murder" följer två snutar som jagar en gärningsman som våldtagit och mördat flera kvinnor. Filmen bygger på verkliga händelser. Tillsammans med den underhållande monsterfilmen "The Host" (2006) är den en av Quentin Tarantinos favoritfilmer.
 
"Mother" (2009) är titeln på ännu ett mordmysterium, där en desperat kvinna jagar personen som satte dit hennes son för ett brutalt brott. Och självklart finns också "Parasit" med i utbudet - Bongs skruvade, 4-faldigt Oscarsvinnande thrillerkomedi som tar en titt på kontrasterna mellan en rik och en fattig familj vars liv flätas samman i ett nät av lögner.
 
På SVT Play kan du nu också se den populära svenska "Snabba Cash"-trilogin, bland mycket annat. Kolla in helgens nya premiärer nedan.
 

13 nya filmer på SVT Play i helgen:

 
Barking Dogs Never Bite
En förtjusande fröken
Gruppen
Lantisar
Memories of Murder
Mord i baletten
Mother
Nimby
Parasit
Pearl
Snabba Cash III - Livet deluxe
The First Grader
The Host
| 8 juli 2022 06:00 |