SPONSRAT

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 mars 2017 | 09:00

5 sköna komediserier på HBO Nordic

Känner du för att skratta? Då bör du ge de här serierna en chans.
HBO Nordic har en ny komediserie kallad "Crashing" som kommer med ett nytt avsnitt varje måndag. Så här halvvägs genom säsongen börjar man få grepp om humorn och om man gillar den. Om du är ett fan av komikern Pete Holmes smått självbiografiska "Crashing" finns det stor chans att du även gillar dessa humorserier på HBO Nordic!

Silicon Valley


Detta är en av de absolut roligaste serierna just nu. De stora företagen slåss om IT-marknaden i Silicon Valley. Ett ungt gäng som är bra på programmering, men som saknar social kompetens, bor under samma tak hos Erlich (T.J. Miller) - en dotcom-miljonär som låter de bo i hans "inkubator" i utbyte mot tio procent ägande av deras projekt. Programmeraren Rickard når framgång med sin app, men är fruktansvärt dålig på att hantera framgången. T.J. Miller spelar också Petes vän i "Crashing".

Hittills finns tre säsonger ute. Det är dags att börja titta nu så att du är redo inför säsong 4, som släpps den 24 april på HBO Nordic.



Ricky Gervais Show


Få människor är så bra på humor som Ricky Gervais. Förutom spelfilmsserier som "Extras, "Derek", "Life's Too Short" och klassikern "En idiot på resa", har han också spelat in den här serien som en podcast med animationer till. Karl Pilkington och Stephen Merchant medverkar som vanligt och tillsammans diskuterar de stora frågor och hackar på Karl för hans egendomliga idéer.

På HBO Nordic finner du den tredje säsongen.



Hello Ladies


På tal om komikern Stephen Merchant har han sin egen serie också. Där spelar han engelsmannen Stuart som åker till Los Angeles på jakt efter romans och kanske rentav en själsfrände, men han är inte i närheten av så charmig eller eftertraktad som han inbillar sig. Hans raggningsförsök faller ofta på hans snålhet och desperation och situationerna bjuder på högsta skämskuddefaktor på det hysteriskt roliga sättet!

Den första säsongen finns att se på HBO Nordic. De har även långfilmen "Hello Ladies: The Movie".



Lucky Louie


En annan komiker som har sin egen show är Louis C.K. Han är mer känd för sin serie "Louie", men startskottet var "Lucky Louie" där han och Pamela Adlon ("Better Things") försöker överleva som arbetarklassfamilj med en fyraårig dotter och en önskan om fler barn. Showen är inspelad inför en live-publik med skratt i bakgrunden, som förvisso känns förlegat i dagsläget, men Louis kvicka humor lyser igenom ändå och gör "Lucky Louie" sevärd. Det blev bara en säsong, men avsnitten finns att se på HBO Nordic.



Flight of the Conchords


Den nyazeeländska duon Jemaine Clement och Bret McKenzie fyller inte bara serien om två tafatta musiker som försöker slå igenom och gå hem hos tjejerna med humor, utan många bra och roliga dängor från varenda musikgenre. Vi har nog alla varit på minst en fest där "Business Time" eller "Hurt Feelings" ska sjungas med till. Jemaine Clements igenkännbara röst hörde vi nyligen som krabban i Disneys "Vaiana" (vi som såg den med engelskt tal). Båda säsongerna finns på HBO Nordic.



Tala gärna om vilka du har sett och vilka du rekommenderar! Kanske någon som inte står med?
| 25 mars 2017 09:00 |