Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

1 januari 2017 | 11:00

5 anledningar att se fram emot "Taboo"

Den här nya serien ser lika lovande ut som "Game of Thrones" eller "Vikings".
2017 är fylld av spännande premiärer av nya serier, men en av de som verkligen sticker ut är den påkostade, historiska serien "Taboo" från BBC och FX. Den har premiär den 7 januari och här är 5 anledningar varför den verkar intressant!

1. Spännande handling

"Taboo" utspelar sig under tidigt 1800-tal. Äventyraren James Keziah Delaney återvänder hem till London efter att spenderat de senaste tio åren i Afrika. Därifrån har han stulit fjorton diamanter och när han möts av nyheten att hans far är död ställer han in sig på att hämnas och hamnar i konflikt med Östindiska Kompaniet samtidigt som han spelar ett högt spel i kriget mellan Amerika och Storbritannien.

2. Tom Hardy

Självaste Mad Max Rockatansky själv - eller ja, Tom Hardy - är här för att kräva hämnd! Med sin muskulösa fysik ser han minst sagt tuff ut - i höftskynke dessutom. Han står själv som manusförfattare på "Taboo" ihop med sin far Chip, vilket garanterar en full förståelse för sin roll och ett brinnande engagemang för seriens kvalitet. En av alla hans kända roller är Alfie i "Peaky Blinders", vars skapare Steven Knight står med som medskapare på "Taboo". 

3. Ridley Scott

Hur kan man inte bli nyfiken när den här gubben har ett finger med i spelet? Oavsett om du älskar honom för "Alien", "Gladiator", "Thelma & Louise" eller någon helt annan film så är han en legend att räkna med.

I "Taboo" sitter han inte i registolen, men som exekutiv producent är det ändå han som sitter på makten och skulle inte godkänna vilket halvtaskigt resultat som helst.

4. Svensk och dansk regissör

Vi kan vara stolta skandinaver! Regissören bakom svenska tv-serien "Jordskott", Anders Engström, och dansken Kristoffer Nyholm, som regisserade "The Killing", samsas om regin på den här nya serien. Det är två meriter som väger tungt och det kan minst sagt bli intressant att se vad som händer när dessa slår sina huvuden och talanger ihop i "Taboo".

5. Allt ser fantastiskt snyggt ut

Här snackar vi budget! Efter trailer-klippen att döma håller det här samma estetiska, detaljrika och verklighetstrogna nivå som "Game of Thrones" eller "Vikings". Alltifrån rustningar och skepp till vapen och explosioner är gjort med omsorg och väldigt, väldigt mycket pengar.

Spana in trailern nedan och tala om i kommentarerna vad du tycker:


Tror du att du kommer att se "Taboo" när den släpps i januari?
| 1 januari 2017 11:00 |