Skribent

Mats Karlsson

19 september 2011 | 10:01

3 snabba med Katerina Janouch

En kändis. Tre snabba frågor om film. Det är upplägget i en ny, återkommande måndagstradition här på MovieZine.se.

Förra veckan var det Nils-Petter Sundgren som frågades ut, den här gången fångade vi sexrådgivaren och författaren Katerina Janouch på galapremiären av "Lejonkungen 3D". 

Vilken animerad karaktär var din favorit som barn?

- Det är Dumbo. Det är en sådan härlig figur, söt och rolig. Dumbo har följt med mig sedan jag var liten, så det är min personliga favorit. Som barn tyckte jag väldigt mycket om Scooby Doo, och eftersom jag kommer från Tjeckoslovakien där det fanns mycket animerade filmer och en stor tradition av animerad film, så tyckte jag väldigt mycket om professor Balthazar. Men så gillade jag Disney och alla Disneyfigurer som Snövit, Askungen, Törnrosa. Jag gillade sagorna som gjordes och det var ju betydligt mer välgjorda förr i tiden. De var tecknade för hand, inte dataanimerade, och det var ju väldigt speciellt. Sedan var det inte så gott med film heller, det var inte så att de gick på TV hela tiden, utan man fick gå på bio. Så det var en riktig höjdpunkt att se animerad film. 

Vilken film fick dig att gråta senast?

- "Prinsessan och grodan”. Den tycker jag var jätte, jättefin. Jag och min dotter såg den på premiären och jag blev väldigt berörd.

Vilken film ser du mest fram emot nu?

- Nja, ingen sådär. Nu kommer det så mycket filmer, så det är inte på samma sätt längre. Men naturligtvis väntar jag på filmatiseringen av mina romaner! Det är ju inte aktuellt än, men när det väl blir det kommer det bli spännande. Sen är det mina tecknade barnböcker som jag tycker skulle bli bra som film. Det pågår lite förhandlingar om det, så vi får se.

| 19 september 2011 10:01 |